Handgemaakte glaskunst
Workshops
Home
Waar te kopen?
Over Janice
Decoratieve werken
Over Janice Wood

In 2007 gingen mijn man en ik naar een congres in Istanbul over kralen (hij is een verzamelaar van oude kralen, vooral glas) en passeerden wij langs Michaela Möller, een Duitse kunstenares die glaskralen aan het blazen was.  Ik mocht het ook eens proberen en was direct gebeten!
In Istanbul met Michaela Möller
Mijn hobby is echt een passie geworden en uiteindelijk een bijberoep.  Ik verkoop zowel afgewerkte juwelen als losse kralen voor mensen die eigen creaties willen maken.  Ik heb geen interesse in bandwerk ... elk stuk is uniek.  Ik maak verschillende soorten kralen maar holle en geblazen kralen zijn mijn specialiteit.
Naast juwelen, begon ik in 2014 mijn aanbod uit te breiden met decoratieve stukken gemaakt uit glas.  Ik ben altijd nieuwsgierig naar verschillende soorten glas en naar andere technieken.  Leren is een levenslang proces voor mij.
Ik deel graag mijn kennis en passie voor glas door het geven van workshops en individuele begeleiding.  Mijn doel is steeds meer mensen in België te laten voelen hoe leuk het is om met heet glas te werken -- en misschien de passie daarvoor aan te wakkeren!
Veel gestelde vragen

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit de westkust van Amerika.  Geboren en opgegroeid in Los Angeles, ik woonde ook in San Francisco, Olympia, Portland en Seattle.

Hoe ben je in België terecht gekomen?
Ik werkte 25 jaar als zelfstandige informaticus, de laatste jaren voor Nike.  Dit heeft mij vanaf 1996 meerdere keer gebracht naar Laakdal, elke keer gedurende 3 maanden.  In Hasselt liep ik de man van mijn leven tegen het lijf en daarna bleef ik plakken!  Getrouwd in 2000 en Belgische nationaliteit verworven enkele jaren later, voel ik me nu goed ingeburgerd.

Hortweidenweg 28, 3520 Zonhoven, België
© Janice Wood, 2012-2024
O/N: 070.396.650